Læs mere om hvorfor du bør bestille din vanilje hos os NU!!!

Vaniljen sælges i cellofanposer

Krydderi til bedre bibelteknologi


KØB DIN VANILJE NU TIL EN OVERKOMMELIG PRIS!


I december 2018 solgte 3BM på 3 dage nogle kilo vanilje til en rigtig fordelsagtig pris til vore stamkunder. Vi vil nu udvide importen i samarbejde med en grossist og vores gode malagassiske eksportør. Samtidig vil vi også arbejde på at hjælpe vores bønder og give dem den bedste pris og beskytte dem så godt vi kan.   

Vores malagassiske leverandør eksporterer direkte fra det nordøstlige Madagaskar nord for Sambava, hvor noget af verdens bedste Burbon vanilje produceres. Eksportøren har nu været ude at sondere høsten for det næste år i flere landsbyer og sammenlignet med situationen i regionen.

Billedet er helt klart. Hvis man vil have vanilje til julen i 2019, skal man derfor hurtigst muligt sikre sig en leverance fra dette års vaniljehøst. Vores gode vanilje kan sagtens holde sin kvalitet i to år og mere under de rette opbevaringsforhold.


BESTØVNINGEN SLOG FEJL I SLUTNINGEN AF 2018

Grunden til at vi allerede nu kan vide noget om høsten i 2019 er, at vaniljeplanten blomster i september og oktober. Bønderne kunne desværre allerede i begyndelsen af oktober se, at der er var næsten ingen blomster på planterne! De skønner, at de på det tidspunkt kun havde kunnet bestøve 10 % af blomsterne i forhold til sidste år.

Selv om der er få blomster, regner det dog meget, og derfor er planterne stærke og sunde. Det er også muligt at bestøve i november og december. Ofte vil disse blomster dog blive ødelagt af regnen, som begynder i december og januar og er meget voldsom.

Vores eksportøren har hørt at der var lidt mere blomstring i november og meget mere i december, men der er så også risiko for at disse blomster ødelægges i regntiden. I et område regner de derfor bare med i 2019 at høste halvdelen af 2018-høsten og i et andet område blot en tredjedel af 2018-høsten.

Det tager 9 måneder før vi ser resultatet. Men fordi høsten er lille kan der være endnu større fare for tyveri af de grønne bønner. Det vil vi kunne sige lidt mere om i høsttiden fra juli til september 2019. Det er dog desværre sådan, at fordi høsten vil blive så lille, er der også fare for at bønderne bliver nødt til at sælge tidligere, så de undgår tyvene. Det betyder så bare, at bønnerne ikke bliver så gode – plukningen kommer til at ske for tidligt.


Derfor: fra efteråret 2019 færre stænger, højere priser og dårligere kvalitet.


DET ER NU DU SKAL KØBE!


Du kan bestille i vores butik MadagaskarVanilje 

10 stænger for 300 kroner - 20 stænger for 500 kroner  + forsendelse

Alt overskud fra salget af vanilje vil gå til videreudvikling af projekter inden for Global Learning Initiative (Click HER). 

Hvis du vil sælge et større parti i din kirke eller forening op til jul, eller købe det som gave til kunder, familie eller venner, kan du kontakte Jens Bruun Kofoed eller Nicolai Winther-Nielsen.

 

3BM FORTSÆTTER INDSATSEN FOR BØNNER OG UDDANNELSE 

Vi arbejder nu på at støtte bønderne i den lutherske kirke i Sambava regionen og teologistuderende i Madagaskar. Vort projekt et at

 Vanilje passer til 3BM’s profil. Vanilje er det ældste krydderi, som er fundet i en arkæologisk udgravning. Spor efter vanilje i en krukke fra en bronzealdergrav i Megiddo viser, at kanaanæerne i 1600 f.Kr brugte dette krydderi i deres begravelsesritualer (Læs mere HER)

3BM formidler baggrund om Bibelen og dens verden. Nu skal det ældste krydderi støtte bedre læring om det vigtigste værk fra Mellemøstens oldtid. Den bedste bourbon vanilje stammer fra Madagaskar, hvor vi i 2011 begyndte med at teste vores nye sprogteknologi. Madagaskars gamle krydderi kan nu støtte undervisningen i verdens vigtigste bog på hele kloden.


VANILLA WIN-WIN?

Måske kan verdens dyreste krydderi også være løsningen. Vi ønsker at hjælpe malagasserne til selv at skabe en bedre teologisk uddannelse, som ikke er afhængig af svingende og vigende gaver fra Vesten.  Vi gør det ved at samarbejde med vores kristne, bæredygtig og etisk-ansvarlige vaniljeeksportør.

Vi tror på, at vi kan være med til at afværge tyveri, mord, børnearbejde og hvidvask (lyt til den aktuelle podcast HER). 

Last modified: Saturday, 14 September 2019, 2:15 PM