Bibie OL ConnectBox 2023

Bible OL er i dag en helt uundværlig del af hebraiskundervisningen på DBI og har skabt imponerende resultater. I dag kan enhver student lære sproget grundigt til mindst en middelkarakter takket være den såkaldte persuasive læringsstrategi, der er designet for systemet.

Bag denne succes ligger over 14 års samarbejde med Claus Tøndering, et EU projekt 2010-2013, og et samarbejde med Vrije Universiteit i Amsterdam og Andrews University i Berrien Spring i USA. Claus og jeg er begge nu kun deltidsbeskæftigede i udviklingsarbejdet, men vi håber, at denne revolutionerende læringsplatform fortsat bliver brugt i Danmark og i udlandet.

Derfor sælger jeg vanilje gennem Win Win Vanilla projektet. Her er hvad vi skal have støtte til i 2023.


Bible OL ConnectBox

Igennem en årrække mellem 2015 og 2019 havde jeg en phd-studerende ved Aalborg Universitet til at arbejde med at sætte Bible OL op uden internet så det kunne bruges i Madagaskar, og i 2019 testede jeg en løsning i Etiopien. Desværre er begge forsøg ikke lykkedes, fordi den tekniske implementering og brugervenlighed ikke var god nok.

Jeg er nu i gang med samtaler med udviklerne af ConnectBox (https://connectbox.technology/wp/). Jeg forventer at de kan levere en driftsikker og brugervenlig digital løsning, der kan fungere helt uden internettet, der er alt for dyrt og ustabilt i Afrika. De installerer Bible Online Learner (https://bibleol.3bmoodle.dk/) på den lille boks, der så kan betjene op til 20 studerende i et lokalt wifi-net.

ConnectBox udvikles som et missionsprojekt under Operation Mobilisering i USA. Som et missionsprojekt vil det derfor være økonomisk muligt at gennemføre denne løsning. De foreløbige planer går ud på at købe og teste en Standard Connectbox til $70.00 + forsendelse. Højst sandsynligt bliver der dog brug for at købe en ny type mere kraftfuld processor med udskiftelige Lithium-Ion 18650 batterier, som kommer til at koste $150.00 US + forsendelse, og måske er nødvendige for at kunne trække læringen i klasser med 15-20 studerende.

Afrika-projekter

Jeg arbejder lige nu på at implementere et pilotprojekt på TCNN i Jos, Nigeria (https://tcnn.edu.ng/). Jeg har I et års tid undervist en phd studenrende på Vrije Universiteit i Amsterdam, Kirien Ekpang. Han er luthersk præst, bibeloversætter for Lutheran Bible Translators og lærer på bibeloversætteruddannelsen ved TCNN. Han er nu så dygtig, at han vil kunne trænes til at blive en lokal instruktør. Jeg har taget kontakt til Mission Afrika for at forhøre mig om muligheden for et samarbejde, men ved ikke om det er realistisk. Kierien Ekpang undersøger om TCNN ønsker at udbyde kurset til november 2023.

Jeg vil også gerne sondere en videreførelse af projektet på Mekane Yesus Seminary (https://promissio.dk/foelg-med/nyheder/hebraeisk-paa-seminariet/). Det blev indstillet af Covid-19. Fremtiden kan ligge i at træne de bedste af mine studerende fra det succesfulde hold jeg havde på MYS og som nu formodentlig skal i arbejde for Lutheran Bible Translators. I dette projekt vil Bible OL ConnectBox være den helt rigtige løsning.

Wyclife Ethiopia er meget interesseret i at fortsætte et pilotprojekt på en uges undervisning i 2019. Der er et ønske om at jeg hjælper dem med at træne eksegetiske konsulenter til de lokale oversættelsesprojekter. Den optimale undervisningsperiode er regntiden i slut juli og begyndelsen af august.

Endelig kan der muligvis også være interesse for en løsning på EGST.

Jeg skal også drøfte en satsning på Tanzania.

Ultimativt drømmer jeg om at bringe teknologien tilbage til Madagaskar, hvor det hele startede i 2010.

Last modified: Tuesday, 18 October 2022, 5:26 PM